Anasayfa » İpucu

Blogunuzun Ziyaretçi Sayısını Arttırmak

30 Aralık 2007 Yorum Yok

Blogunuzun ziyaretci sayısını arttırmak için üç tane yol göstereceğim. Bunlar ping servisi sitelerini kullanma, Feedburner kullanma ve kategorileri daha zengin hale getirme.

Ping Servislerini Kullanma

Öncelikle kısa bir bilgi verelim ping nedir?

AcemiBlogcu‘da şöyle açıklanmış;

Bir servisin (örneğin bir dizin servisinin) güncellemelerinizi fark etmesi için blog’unuzu kontrol etmesini sağlama işlemidir. Genellikle bu tip servislerde bulunan formlara blog (veya feed) adresinizi girerek blog’unuza bir ziyarette bulunmaları sağlanır ya da birkaç servise birden ping atmaya yarayan hizmetlerden faydalanılır. Dizin servisleri ping aracılığı ile blog’unuzdaki yeni gönderileri tarar ve indekslerine dahil ederler.

Şimdi ise bu ping servislerini nasıl kullanacağız onu görelim. Öncelikle wordpress admin paneline giriyoruz. Yukarda tercihler kısmında yazma bölümünü buluyoruz. Sayfanın en altında Servisleri güncelle bölümü var oraya aşağıda yazılı ping servislerini yapıştırın. Her satıra bir site unutmayın!!

http://api.feedster.com/ping

http://api.moreover.com/RPC2

http://api.my.yahoo.com/RPC2

http://xping.pubsub.com/ping/

http://ping.blo.gs/

http://ping.feedburner.com

http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php

http://ping.weblogalot.com/rpc.php

http://rpc.blogrolling.com/pinger/

http://rpc.icerocket.com:10080/

http://rpc.newsgator.com/

http://rpc.technorati.com/rpc/ping

http://rpc.weblogs.com/RPC2

http://topicexchange.com/RPC2

http://www.newsisfree.com/RPCCloud

http://ping.weblogs.se/

http://blogmatcher.com/u.php

http://coreblog.org/ping/

http://www.blogpeople.net/servlet/weblogUdates

http://bulkfeeds.net/rpc

http://trackback.bakeinu.jp/bakeping.php

http://ping.myblog.jp

http://ping.bitacoras.com

http://ping.bloggers.jp/rpc

http://xmlrpc.blogg.de

http://1470.net/api/ping

http://bblog.com/ping.php

http://blog.goo.ne.jp/XMLRPC

Feedburner Kullanma

Feedburner da size bir diğer tavsiyem. Bu site ise sizin sitenizin rss’sini kendi alt yapısıyla birleştiriyor ve böylece rss ile ilgili istatistiklerinizi feedburner tutuyor

Feedburner sayesinde kullanıcı profilinizi görebilir ve böylece hedef kitlenizi daha kolay belirleyebilirsiniz.

Kategorileri Daha Verimli Kullanın

Bir diğer önemli meselede kategorileri verimli kullanmak. Bunu yapmanın benim söleyebileceğim iki türlüsü var bir etiket sistemlerini kullanmak. iki ise kategorileri etiket tarzında kullanmak. Mesela müzik hakkında bir yazı yazdınız. Müzik kategoriniz var sadece kategori olarak müzik yapmak kendinizi kısıtlamak olur. Bunun haricinde onunla ilgili başka bir kategori de bulabilirsiniz. Yaşam, günlük falan gibi. Bu sayede çok farklı okuyucu kitlesine hitap edebilirsiniz.

Kaynak: Fikirbozan


Etiketler: , , ,

Benzer Yazılar

Leave a Reply